آلودگی پلاستیکی چیست ؟ انباشت محصولات پلاستیکی در محیط زیست تا جایی ادامه یافته که مشکلاتی را برای حیات وحش و زیستگاههای آنها و همچنین برای جوامع انسانی ایجاد کرده است. در اواخر قرن بیستم، پلاستیکها از کوه اورست تا انتهای دریا یافت میشوند. هر قدر برای زیباسازی محیط اطرافمان تلاش میکنیم، پلاستیکها از ما پیشی میگیرند و بیشتر به چشم میآیند.
حتما حفاظت زمین از آلودگیها دغدغه شما نیز هست؛ زیرا حیات ما به حیات زمین وابسته است. با ما همراه باشید تا ابعاد فاجعه و راهکارهای آن را بررسی کنیم.
آلودگی پلاستیکی /Plastic pollution
وقتی به آلودگی فکر میکنیم، غالباً مواد شیمیایی را تصور میکنیم که هوا و آب را آلوده میکنند. مطمئناً میتوان استدلال کرد که آلودگی هوا، آب و زمین مهمترین چیز در ذهن ماست؛ زیرا آنها بهطور مستقیم بر سلامتی و بهزیستی انسانها و سایر موجودات زنده تأثیر میگذارند. اشکال دیگر آلودگی نیز وجود دارد؛ آلودگی صوتی، آلودگی نوری و آلودگی حرارتی. با این وجود، نوع آلودگی که در سالهای اخیر بیشترین توجه را به خود جلب کرده است، آلودگی محیط زیست با پلاستیک است.
آلودگی پلاستیکی چیست؟
تاثیر پسماندهای پلاستیکی بر طبیعت
تغییرات اقلیمی
آلودگی خشکی ها
آلودگی اقیانوس
تاثیر بر زندگی حیوانات
انواع زباله های پلاستیکی
کشورهای با بیشترین آلودگی پلاستیکی
راه حل های برطرف کردن آلودگی پلاستیکی
آلودگی پلاستیکی چیست؟
آلودگی پلاستیکی، انباشت اشیاء و ذرات پلاستیکی (بهعنوان مثال بطریهای پلاستیکی، کیسه و میکروبیدها) در محیط زیست زمین است که بر زندگی وحشی، زیستگاه حیات وحش و انسان تأثیر منفی میگذارد. پلاستیک، ارزان و بادوام است و در نتیجه تولید آن توسط انسان زیاد است. در عین حال، ساختار شیمیایی بیشتر پلاستیکها باعث میشود آنها در برابر بسیاری از فرآیندهای طبیعیِ تخریب، مقاوم شوند و در نتیجه سرعت تجزیه آنها آهسته است. در کنار هم، این دو عامل منجر به افزایش آلودگی پلاستیکی در محیط شدهاند.
توزیع آلودگی پلاستیکی در نتیجه عوامل خاصی مانند جریانهای بادی و اقیانوسی، جغرافیای ساحلی، مناطق شهری و مسیرهای تجاری بسیار متغیر است. جمعیت انسانی در مناطق خاص نیز نقش زیادی در این امر دارد. پلاستیکها بیشتر در مناطق محصور مانند کارائیب یافت میشوند. این وسیلهای است برای پراکنده کردن ارگانیسمها به سواحل دور افتاده که محیط زیست بومی آنها نیستند و بالقوه میتواند تنوع و پراکندگی ارگانیسمهای موجود در مناطق خاص که از نظر بیولوژیکی متفاوت هستند را افزایش دهد. پلاستیک همچنین میتواند بهعنوان مسیری برای آلایندههای شیمیایی مانند آلایندههای آلی پایدار و فلزات سنگین مورد استفاده قرار گیرد. برخی محققان اظهار داشتند که تا سال 2050 وزن پلاستیکهای موجود در اقیانوسها از وزن ماهیها بیشتر خواهد شد.
مطالب پیشنهادی :
معرفی 10 کشور که برای زنان گردشگر امنیت بیشتری دارد
اولین نفری باشید که نظر میدهید.