خوردن میوه به طور مرتب میتواند سلامتی انسان را تقویت کند. اما همه ی میوهها خواص یکسانی ندارند، بلکه بعضی از آنها دارای فواید منحصربه فردی برای سلامتی هستند. در این مقاله با 10 مورد از سالم ترین میوههای جهان آشنا میشوید :
۱. گریپ فروت
گریپ فروت یکی از سالم ترین میوههای خانوادهٔ مرکبات است. این میوه علاوهبراینکه منبع خوبی از ویتامین و مواد معدنی محسوب میشود، به کاهش وزن و کاهش مقاومت در برابر انسولین هم کمک میکند.
۲. آناناس
از نظرمواد مغذی ، آناناس میان میوههای استوایی، فوقستاره است! یک پیمانه (۲۳۷ میلیلیتر) آناناس، ۱۳۱ درصد از مقدار موردنیاز روزانهٔ (RDI) ویتامین C و ۷۶ درصد از مقدار موردنیاز روزانهٔ منگنز بدن را تأمین میکند.
۳. آووکادو
آووکادو با بیشتر میوهها فرق دارد. بیشتر میوهها کربوهیدرات فراوانی دارند، اما آووکادو کربوهیدرات کمی دارد و بیشتر چربیهای آن سالم است. بیشتر چربی موجود در آووکادو اسید اولئیک است؛ چربی غیراشباعی که به کاهش التهاب و تقویت سلامت قلب انسان کمک میکند.
۴. بلوبری
بلوبری فواید عجیب وغریبی برای سلامتی دارد. این میوهٔ کوچک، مواد مغذی فراوانی را در خود جای داده و سرشار از فیبر، ویتامین C، ویتامین K و منگنز است.
بلوبری آنتی اکسیدان بسیار زیادی هم دارد. میگویند میان میوههای رایج، بلوبری حاوی بیشترین مقدار آنتیاکسیدان است. آنتیاکسیدان موجود در بلوبری، خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را کاهش میدهد؛ از جمله بیماری قلبی، دیابت و آلزایمر. این آنتیاکسیدان برای مغز هم اثر محافظتی دارد. برای مثال، ثابت شده که خوردن بلوبری حافظهٔ بزرگسالان را تقویت میکند.
۵. سیب
سیب از پرطرفدارترین میوهها، و بسیار مغذی هم هست. سیب حاوی مقادیر زیادی فیبر، ویتامین C، پتاسیم و ویتامین K است. مقداری از ویتامینهای گروه B هم در سیب یافت میشود.
مطالعات نشان دادهاند که آنتیاکسیدان موجود در سیب میتواند به سلامت قلب کمک کند و خطر دیابت نوع ۲، سرطان و آلزایمر را کاهش بدهد. بررسیهای آزمایشگاهی و مطالعه روی حیوانات هم حاکی از آن هستند که فعالیت آنتیاکسیدانی در سیب به افزایش تراکم استخوان کمک میکند.
فایدهٔ قابلتوجه دیگر سیب، پکتین موجود در آن است. پکتین فیبر پروبیوتیکی است که باکتریهای خوب موجود در روده را تغذیه و به بهبود گوارش و سلامت متابولیکی کمک می کند.
۶. انار
انار از سالمترین میوههایی است که میتوانید مصرف کنید. نه تنها انبوهی از مواد مغذی دارد، بلکه ترکیبهای گیاهی قویای هم دارد که فواید فراوانی برای سلامتی دارند.
سطح آنتیاکسیدان در انار سه برابر چای سبز است. مطالعات نشان دادهاند که انار اثر ضدالتهابی دارد و به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک میکند.
۷. انبه
انبه منبع غنی ویتامین C است. این میوه حاوی فیبر حلپذیر هم هست که میتواند فواید فراوانی برای سلامتی داشته باشد.
انبه خواص قوی آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی هم دارد که میتوانند به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مختلف کمک کنند. در مطالعاتی که روی حیوانات انجام شده، ثابت شده که ترکیبهای گیاهی مانگو در برابر دیابت هم مقاومت میکنند.
۸. توت فرنگی
توت فرنگی بسیار مغذی است. ویتامین C، منگنز، فولات و پتاسیم به مقدار زیادی در این میوه وجود دارد. توتفرنگی در مقایسه با سایر میوهها شاخص گلوکز نسبتا پایینی دارد. مصرف این میوه باعث افزایش زیاد قند خون نخواهد شد.
توتفرنگی هم مانند سایر توتها سرشار از آنتیاکسیدان است و میتواند خطر بیماریهای مزمن را کاهش دهد. بررسیهای آزمایشگاهی و مطالعه روی حیوانات حاکی از آن هستند که توتفرنگی برای پیشگیری از سرطان و تشکیل تومور هم مفید است.
۹. کرنبری
کرن بری فواید فوقالعادهای برای سلامتی دارد. این میوه که تقریبا شبیه زغالاخته است، مواد مغذی فراوانی دارد و سرشار از ویتامین C، منگنز، ویتامین E، ویتامین K1 و مس است. مقدار فراوانی آنتیاکسیدان هم دارد که پلیفنل فلاوان-۳-ال نامیده میشود و میتواند سلامت انسان را تقویت کند.
آنچه کرنبری را از سایر میوهها متمایز میکند، این است که آب و عصارهٔ آن برای جلوگیری از عفونتهای دستگاه ادراری مفید است. تصور میشود پروانتوسیانیدین نوع A (A-Type proanthocyanidin) ترکیبهایی هستند که موجب این امر میشوند، چون میتوانند از ورود باکتری به داخل مثانه و دستگاه ادراری جلوگیری کنند.
۱۰. لیمو
لیمو بهخاطر مقادیر فراوانی ویتامین C از سالمترین میوههای خانوادهٔ مرکبات محسوب میشود. این میوه بهخاطر تأثیرش در کاهش چربی خون و فشار خون، برای تقویت سلامتی انسان بسیار مفید است.
براساس یافتههایی از نتیجه مطالعه روی حیوانات، محققان معتقدند که ترکیبهای گیاهی لیمو میتواند در جلوگیری از افزایش وزن هم مفید باشد. مطالعات دیگری هم نشان میدهند که سیتریک اسید موجود در آب لیمو میتواند سنگ کلیه را دفع کند.
مطالب پیشنهادی :
اولین نفری باشید که نظر میدهید.