دمنوش های مناسب برای سرماخوردگی : تأمین مایعات بدن نقش مهمی در درمان سرماخوردگی و تسریع بهبودی دارد. مصرف انواع دمنوشهای گرم به کاهش احتقان و تسکین گلودرد کمک میکند. بر اساس تحقیقات، هیچ دمنوش یا نوشیدنیای نمیتواند به طور قطعی موجب درمان سرماخوردگیتان بشود؛ اما برخی دمنوش ها با خواص خود به کاهش علائم و کوتاهترکردن دوره درمان کمک میکنند.
۱. دمنوش گزنه
شاید گیاه گزنه باعث سوزش و خارش شود، اما دمنوش آن فواید بسیاری دارد. دمنوش یا چای گزنه درد را تسکین میدهد. همچنین این دمنوش دارای ویتامین C و کاروتن است که در نتیجه، سیستم ایمنی را نیز تقویت میکند.
طرز تهیه دمنوش گزنه
برای تهیه دمنوش گزنه به ازای هر ۲ پیمانه آب، ۱ پیمانه برگ گزنه اضافه کنید. ابتدا آب را جوش بیاورید. سپس آب جوش را از روی حرارت بردارید و برگ گزنه را داخل آن بریزید. بگذارید ۵ تا ۷ دقیقه برگ گزنه در داخل آب باقی بماند. سپس آن را سرو بکنید. اگر طعم این دمنوش برایتان خوشایند نبود، کمی عسل به آن اضافه کنید.
۲. دمنوش شیرین بیان
ریشه گیاه شیرین بیان ضدویروس و ضدباکتری است و در مبارزه با سرماخوردگی و آنفولانزا مؤثر است. از شیرین بیان در طب سنتی چین بسیار استفاده میشود. شیرینبیان محتوی فلاونوئیدهایی (نوعی رنگدانههای مفید گیاهی) است که دستگاه ایمنی را تقویت میکند. تحقیقات نشان دادهاند که ریشه شیرینبیان در جلوگیری از تکثیر عوامل بیماریزا مؤثر است. همچنین مصرف ریشه این گیاه برخی عوامل عفونتزای ویروسی و باکتریایی را از بین میبرد.
طرز تهیه دمنوش شیرین بیان
برای تهیه این دمنوش، به یک قاشق چایخوری ریشه خشکشده شیرینبیان و حدود ۲۳۰ میلیلیتر آب جوش نیاز دارید. ابتدا آب را جوش بیاورید. سپس ریشه شیرینبیان را به آب جوش بیفزایید و بگذارید ۵ دقیقه باقی بماند. در نهایت به دمنوشتان مقداری دارچین، عسل و لیمو ترش اضافه و آن را سرو کنید.
۳. چای ترش
چای ترش از گیاهی با همین نام یا گل جامائیکا تهیه میشود. چای ترش سرشار از ویتامین C است. مصرف روزانه ۳ فنجان چای ترش ویتامین C موردنیازتان را تأمین میکند. چون چای ترش دارای کافئین نیست، میتوانید با خیال راحت و بدون نگرانی از خراب شدن چرخه خوابتان، روزانه ۳ فنجان از آن را میل کنید. چای ترش در بهبود سریعتر آنفولانزا و سرماخوردگی مؤثر است.
طرز تهیه چای ترش
برای تهیه این دمنوش به ۸ تا ۱۰ گل از این گیاه یا یک قاشق چایخوری از برگ آن نیاز دارید. ابتدا آب را جوش بیاورید. سپس گلبرگهای چای ترش را به آن بیفزایید. بگذارید ۲ تا ۵ دقیقه در داخل آب جوش باقی بمانند. سپس آن را صاف کنید و در فنجان بریزید. نوش جان.
۴. دمنوش آقطی سیاه
آقطی سیاه سرشار از فلاونوئیدها (نوعی رنگدانه مفید گیاهی) و آنتی اکسیدان هاست که دستگاه ایمنی بدن را تقویت میکند. بر اساس تحقیقات، مصرف مکملهای آقطی سیاه شدت و علائم سرماخوردگی و نیز طول دوره آن را کاهش میدهد.
طرز تهیه دمنوش آقطی سیاه
این دمنوش را باید با میوههای سیاه یا گلهای سفیدرنگ آقطی درست کنید. برای تهیه دمنوش آقطی سیاه باید ۸ تا ۱۲ عدد از میوههای آن را در آب جوش بریزید، شعله را کم کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه دم بکشد. در پایان، آن را صاف و با مقداری عسل ترکیب کنید.
۵. دمنوش نعناع فلفلی
نعناع فلفلی یکی از رایجترین ترکیبات موجود در شربتهای سرفه است. رایحه نعناع فلفلی به رفع گرفتگی مسیرهای هوایی و تنفس بهتر کمک میکند. همچنین تحقیقات نشان دادهاند نعناع فلفلی درد و التهاب را نیز کاهش میدهد. نوشیدن دمنوش نعناع فلفلی بدندردِ ناشی از سرماخوردگی و آنفولانزا را تسکین میدهد. همچنین این دمنوش در کاهش احتقان و بهبود تنفس نیز مؤثر است.
دمنوش نعناع فلفلی خاصیت ضدویروس دارد و طول دوره سرماخوردگی و آنفولانزا را نیز کاهش میدهد. ترکیبات موجود در دمنوش نعناع فلفلی از تکثیر عوامل بیماریزا و گسترش عفونتها جلوگیری میکند
اولین نفری باشید که نظر میدهید.