5 روش برای درمان خانگی سرماخوردگی : ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا، حتی اگر در خانه بمانید و استراحت کنید نیز بسیار سخت است و حس خوشایندی ندارد. ترکیبی از درد بدن، تب، لرز و گرفتگی بینی برای داشتن این حس ناخوشایند کافی است. خوشبختانه درمانهای خانگی فراوانی وجود دارند که علائم سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش میدهند و ما را به زندگی طبیعی برمیگردانند. البته اگر پس از چند روز، بیماری شما درمان نشد یا دچار مشکل در تنفس، ضربان قلب سریع، ضعف یا علائم شدید دیگری شدید، حتما باید به پزشک و مراکز درمانی مراجعه کنید. در ادامه، قصد داریم شما را با ۱۱ درمان خانگی سرماخوردگی و آنفولانزا آشنا کنیم.
5 غذای مفید که هنگام سرماخوردگی باید بخورید
۱. سوپ مرغ
شاید سوپ مرغ درمان هر دردی نباشد، ولی برای درمان خانگی سرماخوردگی انتخاب بسیار خوبی است. یک پژوهش نشان میدهد که مصرف یک کاسه سوپ مرغ و سبزیجات تهیهشده در خانه یا کنسروی، حرکت نوتروفیلها (Neutrophil) را در بدن آهسته میکند. نوتروفیلها نوعی گلبول سفید خون هستند که در محافظت بدن در برابر عفونتها نقش دارند. وقتی حرکت این سلولها آهسته میشود، میتوانند روی قسمتهایی از بدن که به درمان بیشتری نیاز دارند، بیشتر تمرکز کنند.
این پژوهش نشان داده است که سوپ مرغ در کاهش علائم عفونت دستگاه تنفس فوقانی بسیار مؤثر است. سوپ کمسدیم ارزش غذایی بالایی دارد و به هیدراته نگهداشتن بدن نیز کمک میکند.
هرقدر هم که بیمار باشید و حالتان بد باشد، سوپ مرغ به درمان بیماریتان کمک میکند و بسیار مفید است.
۲. زنجبیل
5 روش برای درمان خانگی سرماخوردگی : قرنهاست که از خواص زنجبیل برای سلامتی آگاه هستیم، ولی اکنون شواهدی علمی به دست آمده است که خواص درمانی زنجبیل را ثابت میکند. مصرف چند برش ریشه زنجبیل خام در آب جوش میتواند در درمان سرفه یا گلودرد مؤثر باشد. پژوهشها نشان میدهند که زنجبیل حالت تهوعی را که معمولا در آنفولانزا ایجاد میشود، برطرف میکند. برای نمونه، در مطالعهای مشخص شد که فقط یک گرم زنجبیل میتواند «حالت تهوع بالینی ناشی از دلایل گوناگون را برطرف کند.»
۳. عسل
عسل خواص ضدباکتریایی و ضدمیکربی گوناگونی دارد. نوشیدن مخلوط عسل، چای و لیمو میتواند گلودرد را تسکین دهد. پژوهشها نشان میدهند که عسل برای کاهش سرفه نیز مفید است. در مطالعهای پژوهشگران دریافتند که دادن ۱۰ گرم عسل به کودکان قبل از خواب آنها، شدت سرفهشان را کاهش میدهد. در این مطالعه گزارش شد که کودکان خواب بهتری نیز داشتند و همین خواب بهتر نیز در کاهش علائم سرماخوردگی مؤثر است.
البته فراموش نکنید که هرگز نباید به کودکان کوچکتر از یک سال، عسل بدهید؛ زیرا عسل معمولا دارای هاگ بوتولینوم (botulinum spores) است. هاگ بوتولینوم معمولا برای کودکان بزرگتر از یک سال و بزرگسالان بیضرر است، ولی سیستم ایمنی بدن نوزادان توانایی مبارزه با آن را ندارد.
۴. سیر
سیر حاوی ترکیبی بهنام آلیسین است که خواص ضدمیکربی دارد. افزودن سیر به رژیم غذایی از شدت علائم سرماخوردگی میکاهد. حتی در بعضی از پژوهشها مشخص شده است که سیر میتواند مانع از ابتلا به سرماخوردگی شود.
درمورد خواص سیر برای درمان طبیعی سرماخوردگی به پژوهشهای بیشتری نیاز داریم ولی بهطورکلی، اضافهکردن سیرِ بیشتر به رژیم غذایی، زیانی نخواهد داشت.
۵. سرخارگل یا اکیناسه (Echinacea)
بومیان آمریکا بیش از ۴۰۰ سال است که از گیاه سرخارگل و ریشه آن برای درمان عفونتها استفاده میکنند. مواد فعال این گیاه فلاونوئیدها هستند. فلاونوئیدها موادی شیمیایی هستند که خواص درمانی فراوانی دارند. برای نمونه، فلاونوئیدها میتوانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند و التهاب را کاهش دهند.
نتایج پژوهشها درمورد اثربخشی این گیاه در درمان خانگی سرماخوردگی و آنفولانزا متفاوت بوده است؛ ولی یکی از بررسیها نشان داد که مصرف سرخارگل میتواند خطر ابتلا به سرماخوردگی را بیش از ۵۰ درصد کاهش دهد. سرخارگل طول دوره سرماخوردگی را نیز کاهش میدهد. افراد بزرگسال و سالم میتوانند ۱ تا ۲ گرم ریشه یا گیاه سرخارگل را بهصورت چای، سه بار در روز مصرف کنند؛ البته دوره مصرف این گیاه نباید بیشتر از یک هفته باشد.
مطالب پیشنهادی:
اولین نفری باشید که نظر میدهید.