طرز تهیه 5  چیپس خوشمزه  : چیپس‌های صنعتی که اغلب با سیب زمینی تهیه می‌شوند یکی از محبوب‌ترین خوراکی ها برای زمان فراغت‌اند. با این حال، در کنار طعم دل‌چسب، این چیپس‌های صنعتی سرشار از نمک و چربی‌های مضرند. ما می‌توانیم با صرف مقداری زمان و انرژی، چیپس‌هایی در خانه درست کنیم که نه‌تنها مضر نیستند، که به سلامتمان نیز کمک می‌کنند. سبزیجات و میوه‌های زیادی برای تهیه چیپس مناسب‌اند. در این مطلب می‌خواهیم با 5 جایگزین سالم برای چیپس‌های صنعتی آشنا بشویم.

مواد موردنیاز برای تهیه چیپس کدو سبز

یک‌چهارم فنجان پودر سوخاری؛
یک‌چهارم فنجان پنیر پارمزان؛
یک‌چهارم قاشق چای‌خوری پودر سیر؛
یک‌هشتم قاشق چای‌خوری فلفل سیاه؛
یک‌چهارم فنجان شیر بادام یا سایر شیرها؛
۱ قاشق چای‌خوری روغن نارگیل یا روغن زیتون؛
۲٫۵ فنجان کدو سبزی که کاملا نازک برش خورده باشد.

طرز تهیه چیپس کدو سبز

بتدا فر را به دمای ۴۲۵ درجه فارنهایت (۲۱۸ درجه سانتی‌گراد) برسانید؛
توری فر یا توری گریل را با روغن‌زیتون یا روغن نارگیل چرب کنید؛
چهار ماده اول را باهم در یک کاسه مخلوط کنید؛
شیر بادام را در یک کاسه دیگر بریزید؛
برش‌های کدو سبز را در شیر بادام گذاشته و سپس آنها را در مخلوط پنیر پارمزان و پودر سوخاری قرار بدهید تا سطحش کاملا پوشانده شود؛
برش‌های کدو سبز را به‌طور منظم و یکنواخت بر روی توری قرار بدهید. این برش‌ها نباید روی هم قرار بگیرند؛
کدو سبزها را ۳۰ دقیقه بپزید تا سطح آن ترد و قهوه‌ای بشود. حواستان باشد کدو سبزها نسوزند؛
در انتها، چیپس کدو سبزتان را خارج کنید و بگذارید خنک شوند؛
در صورت تمایل می‌توانید چیپس کدو سبزتان را با انواع سس‌های خانگی و دست‌ساز سالم سرو کنید.
لیست قیمت انواع فر آشپزخانه را ببینید

طرز تهیه 5 چیپس خوشمزه 

۲. چیپس گلابی

گلابی طعم شیرینی دارد. از این رو، اگر می‌خواهید مصرف شکرتان را کاهش بدهید، گلابی گزینه خوبی برای برطرف‌کردن میلتان به خوردن شیرینی‌های مصنوعی و ناسالم خواهد بود.

مواد موردنیاز برای تهیه چیپس گلابی:
تعدادی گلابی سفت و نارس؛
پودر دارچین (اختیاری).

طرز تهیه چیپس گلابی

ابتدا گلابی‌ها را نازک برش بزنید؛
روی یک سینیِ فر کاغذ شیرینی‌پزی (کاغذ مومی) قرار بدهید. گلابی‌ها را به‌طور منظم روی سینی بچینید و رویشان پودر دارچین بریزید؛
گلابی‌‌ها را ۹۰ دقیقه در دمای ۲۲۵ درجه فارنهایت (۱۰۷ درجه سانتی‌گراد) فر بپزید. سپس گلابی‌ها را زیرورو بکنید و به پختن ادامه بدهید. باید گلابی‌ها تیره شوند و اطرافشان موج‌دار بشود، پس باید حدودا ۶۰ تا ۹۰ دقیقۀ دیگر نیز در فر باقی بمانند؛
گلابی‌ها را از فر خارج کنید و بگذارید خنک شوند؛
می‌توانید چیپس گلابی‌تان را در ظرف‌های مقاوم در برابر نفوذ هوا، یک هفته نگهداری بکنید.

۳. چیپس چغندر و رزماری؛ جایگزین سالم برای چیپس‌های صنعتی

چه‌چیزی می‌تواند جذاب‌تر از چیپس‌های قرمز و خوشمزه باشد؟ چیپس چغندر و رزماری را می‌توان به‌راحتی در خانه تهیه کرد و از مصرف آن لذت برد.

مواد موردنیاز برای تهیه چیپس چغندر و رزماری:
۳ عدد چغندر متوسط یا بزرگِ شسته و برش‌خورده؛
روغن‌زیتون؛
نمک و فلفل‌سیاه به مقدار لازم؛
۲ تا ۳ شاخه رزماری.

طرز تهیه چیپس چغندر و رزماری:

ابتدا فر را به دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت (۱۹۰ درجه سانتی‌گراد) برسانید؛
چغندرها را نازک برش بزنید (با برش چغندر، کمی خمیدگی در ورق‌های آن ایجاد می‌شود). با برش نازک چغندر، چیپستان ترد و یکنواخت پخته می‌شود؛
سطح توری فر را با روغن‌زیتون چرب بکنید. به چغندرها نمک، فلفل‌سیاه و رزماری را بیفزایید و آنها را منظم روی توری بگذارید. مراقب باشید روی هم قرار نگیرند؛
به‌مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه چغندرها را بپزید تا تردتر شوند و سطحشان قهوه‌ای شود. حتما از دقیقه ۱۵ به بعد مرتب چغندرها را کنترل کنید تا نسوزند؛
چیپس چغندرتان آماده است.‌ آن‌ها را از فر خارج کنید و بگذارید خنک شوند.

۴. چیپس تربچه با شکر و دارچین

شاید انتظار حضور تربچه را در این فهرست نداشته‌اید؛ اما مطمئن باشید این چیپس خوشمزه به‌خوبی رضایت‌تان را جلب می‌کند. می‌توانید چیپس تربچه را با ماست میل کنید و از آن لذت ببرید.

مواد موردنیاز برای تهیه چیپس ترب با شکر و دارچین:
۱۰ تا ۱۵ عدد تربچه قرمز؛
۱ قاشق غذاخوری روغن‌زیتون؛
نصف قاشق غذاخوری عسل؛
۱ تا ۲ قاشق غذاخوری ترکیب شکر و دارچین.

طرز تهیه چیپس تربچه با شکر و دارچین:

ابتدا فر را به دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۶ درجه سانتی‌گراد) برسانید؛
تربچه‌ها را نازک (حدودا نیم سانتی‌متر) برش بزنید و آنها را در یک کاسه مناسب مایکروویو بریزید. سپس تربچه‌ها را ۳۰ ثانیه در مایکروویو قرار بدهید تا کمی نرم بشوند. آب تربچه‌ها را با کمک یک دستمال خشک کنید و آنها را در یک کاسه بزرگ‌تر بریزید؛
سپس روغن‌زیتون، عسل و ترکیب شکر و دارچین را به تربچه‌ها بیفزایید. آنها را به‌خوبی باهم‌ مخلوط بکنید. روی سینی فر کاغذ شیرینی‌پزی قرار دهید و سپس تربچه‌‌ها را به‌طور یکنواخت رویش پهن کنید؛
تربچه‌ها را ۱۵ دقیقه در دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۶ درجه سانتی‌گراد) بپزید و سپس زیرورویشان کنید. دمای فر را به ۲۲۵ درجه فارنهایت (۱۰۷ درجه سانتی‌گراد) کاهش دهید و تربچه‌ها را ۲۰ دقیقه دیگر بپزید. در این مرحله، متوجه کاهش حجم تربچه‌ها و تردی آنها خواهید شد؛
چیپس تربچه‌تان را از فر خارج کنید و بگذارید خنک شوند.

۵. چیپس سیب؛ جایگزین سالم برای چیپس‌های صنعتی

چیپس سیب میان‌وعده‌ای سالم و خوشمزه است. برای تهیه این چیپس می‌توانید از انواع سیب‌ها استفاده کنید. افزودن دارچین و جوز هندی طعم این چیپس را بهتر می‌کند.

مواد موردنیاز برای تهیه چیپس سیب:

چند عدد سیب؛
مقداری پودر دارچین؛
مقدار جوز هندی آسیاب‌شده.
طرز تهیه چیپس سیب:
ابتدا فر را به دمای ۲۲۵ درجه فارنهایت (۱۰۷ درجه سانتی‌گراد) برسانید؛
روی سینی فر یک کاغذ شیرینی‌پزی قرار دهید؛
سیب‌ها را به نازک‌ترین شکل ممکن برش بزنید و آنها را به‌طور منظم روی سینی‌ها بچینید. مراقب باشید سیب‌ها روی هم قرار نگیرند؛
به‌آرامی و بادقت پودر دارچین و سپس جوز هندی را روی سیب‌ها بریزید؛
سیب‌ها را یک ساعت بپزید و سپس زیرورویشان کنید و یک ساعت دیگر‌ نیز به پختن‌شان ادامه دهید؛
در نهایت، سیب‌ها را از فر‌ خارج کنید و بگذارید خنک شوند.


مطالب پیشنهادی : 

غذاهای حساسیت زا

خوشمزه ترین غذاهای دنیا