کوفته تبریزی یکی از معروف ترین و لذیذ ترین غذاهای خطه آذربایجان میباشد که در این بخش برای شما طرز تهیه “کوفته تبریزی” با گوشت چرخ کرده را آماده کرده ایم.
مواد مورد لازم :
گوشت چرخ کرده۶۰۰ گرم
برنج هفت قاشق غذاخوری
لپهپنج قاشق غذاخوری
تخم مرغ سه عدد
رب گوجه فرنگی پنج قاشق غذاخوری
پیاز متوسط سه عدد
سبزی معطر( مرزه، ترخون، گشنیز و جعفری) سه قاشق غذاخوری
آلو و گردوبه تعداد کوفتهها
روغن، نمک و فلفل و زردچوبه
طرزتهیه کوفته تبریزی
مرحله اول
ابتدا برنج و لپه را خیس کنید. سپس هر کدام را به صورت جداگانه نیم پز کنید. بعد از این که نیمپز شدند، با گوشت کوب آنها را کمی بکوبید تا نیمکوب شوند. مواد را کنار بگذارید تا خنک شوند.
مرحله دوم
در حین خنک شدن، یکی از پیازها را رنده کرده و در مقداری روغن و زردچوبه تفت دهید. سپس رب گوجه را اضافه کرده و باز هم تفت دهید و نمک و فلفل را اضافه کنید. ۴ تا ۵ لیوان آب اضافه کنید و بگذارید تا مواد به جوش آیند. سپس شعله را کم کنید.
مرحله سوم
دو عدد پیاز را با رنده متوسط رنده کرده و آب اضافی آن را بگیرید. پیاز، گوشت، نمک و فلفل و ادویه را به همراه سبزیهای معطر داخل کاسه ریخته و مواد را خوب ورز دهید تا به خورد هم بروند. سپس لپه و برنج را اضافه کرده و مواد را ۷ دقیقه با هم ورز دهید. در آخر تخم مرغها را هم اضافه کنید و دوباره ورز دهید. باید آنقدر مواد را ورز دهید تا مواد کاملا به خورد هم بروند.
مرحله چهارم
گلولههای بزرگ درست کنید. داخل آن را آلو، گردو و کمی زرشک بگذارید و داخل قابلمهای که سس کوفته را درست کردید، بگذارید تا کوفتهها کاملا در سس غوطهور شوند. در قابلمه را نیم باز قرار دهید و حرارت شعله را ملایم کنید. بعد از نیم ساعت کوفتهها را آهسته کمی جابهجا کنید و برگردانید.
مرحله پنجم
بعد از ۱ ساعت تقریبا کوفتهها آماده میشوند. برای سرو اول کوفتهها را داخل ظرف مناسب سرو کرده سپس سس را روی کوفته بریزید.
طرز تهیه سس کوفته
برای تهیه سس کوفته در یک قابلمه ، یک عدد پیاز مانده را ریز خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا پیاز ها نیمه طلایی شوند.در هنگام تفت پیاز به آن کمی زرد چوبه بزنید تا خوشرنگ تر و خوش طعم تر شود.
بعد از آن رب گوجه فرنگی را به پیازها اضافه کنید و کاملا تفت دهید تا رنگ رب باز شود. کمی نمک و فلفل سیاده هم اضافه کنید.
بعد از آن یک تا یک و نیم پیمانه آب درداخل ظرف بریزید و در ظرف را بگذارید تا روی حرارت بالا به جوش بیاید.و بعد از به جوش آمدن حرارت زیر ظرف را کم کنید.
مطالب پیشنهادی :
اولین نفری باشید که نظر میدهید.