سالاد کاهو معمولا به همراه کلم سفید یا کلم قرمز و هویج تهیه می شود البته می توانید متناسب با فصل و مواد در دسترس هر فصل انواع مختلف آن را تهیه کنید. این سالاد بدون سس مایونز و همراه با روغن زیتون و سرکه یا آبلیمو یک سالاد کاملا رژیمی است و در صورتی که می خواهید به جای یک وعده غذایی از آن استفاده کنید می توانید متناسب با ذائقه خود مقداری کنسرو ذرت یا سیب زمینی پخته ، گردوی خرد شده یا کنجد هم به آن اضافه نمایید.

مواد لازم :

 کاهو 2 عدد کوچک

کلم سفید 1 عدد کوچک در صورت تمایل

خیار3 عدد

گوجه 3 عدد

هویج 2 عدد

شکر به اندازه دلخواه

کلم قرمز 1 عدد کوچک

سس مایونز 1 پیمانه کوچک

آب لیمو یا آب نارنج به میزان لازم

نمک به میزان لازم

طرز تهیه سالاد کاهو

برگهای کلم و کاهو را جدا کرده با دقت بشویید و در آبکش بگذارید تا آبشان برود ، ظرف مناسبی برای سالاد فصل انتخاب می کنیم.
کاهو ، کلم و کلم قرمز را خرد کرده و با سلیقه خود در ظرف بریزید. اگر کلم قرمز به صورت ریز باشد جلوه زیباتری به سالاد فصل ما می دهد .
خیار ها و گوجه ها را به صورت حلقه ای و با دقت برش می زنیم . اگر قطر برش در خیار و گوجه اندازه باشد سالاد زیباتر جلوه می کند.
بعد از برش ، خیارها و گوجه ها را هم روی ظرف سالاد می چینیم . سپس هویج را روی سالاد فصل رنده می کنیم. می توانیم با هویج جلوه های زیبایی روی سالاد ایجاد کنیم.
مقداری نمک ، شکر و آبلیمو به سس مایونز اضافه می کنیم و خوب به هم می زنیم. می توانیم سس را روی سالاد بریزیم و بعد سرو کنیم ، یا اینکه به همراه سالاد سرو کنیم که مهمانان به دلخواه از سس استفاده کنند.
سالاد فصل همانطور که از نامش پیداست برای هر فصل باید بصورت خاصی تهیه شود.  البته در حال حاضر اکثرا از یک فرمول خاص برای سالاد فصل بهار ، سالاد فصل تابستان ، سالاد فصل پاییز و سالاد فصل زمستان استفاده می شود. کسانی که می خواهند این سالاد را به صورت رژیمی تهیه کنند می توانند به جای سس مایونز از روغن زیتون و سرکه استفاده کنیم . یا از ماست و آبلیمو و کمی شکر ، البته این سالاد با سس مایونز یا سس فرانسوی طعم فوق العاده ای دارد.