خورشت فسنجون یا فسنجان یکی از اصیلترین و خوشمزه ترین خورشتهای ایرانی است. خواستگاه و اصالت خورشت فسنجون از استان گیلان است. اما به دلیل طعم بینظیر و خوشمزه آن در اکثر شهرهای ایران پخته میشود. این غذا معمولا با گوشت یا مرغ برای ناهار درست میشود. که این بار قصد داریم طرز پخت آن با مرغ را به شما عزیزان آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه خورشت فسنجون :
مغز گردو 300 گرم
مرغ 4 تکه ران یا سینه
رب انار 4 قاشق غذا خوری
پیاز 1 عدد بزرگ
شکر 2 قاشق غذا خوری
زعفران آب کرده 1 قاشق غذا خوری
روغن مایع به مقدار لازم
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
دستور تهیه خورشت فسنجون :
مرحله اول :
در مرحله اول مرغها را پاک کنید و خوب بشویید و در داخل آبکش قرار دهید، تا آب آن خشک شود. سپس بر روی مرغها مقداری نمک و فلفل سیاه بپاشید.
یک تابه مناسب انتخاب کنید و درون آن مقداری روغن مایع بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. سپس مرغها را درون روغن قرار دهید و تفت دهید تا سرخ شوند. بعد از اینکه یک طرف مرغها سرخ شد آنها را برعکس کنید تا طرف دیگر نیز سرخ شود. بعد از اینکه سرخ کردن مرغها تمام شد آنها را در یک کاسه بگذارید.
مرحله دوم :
در گام بعدی پیاز را پوست بگیرید و بشویید و به صورت نگینی خرد کنید.
یک قابلمه را انتخاب کنید و درون آن مقداری روغن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا مقداری بافت پیاز نرم شود. سپس مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد یکدست شوند و مجددا آن ها را تفت دهید.
مرحله سوم :
سپس به قابلمه، مغز گردوهای خرد شده را اضافه کنید و سپس خوب مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و آن ها را با یکدیگر به مدت 5 دقیقه تفت دهید.
در مرحله بعد رب انار را به قابلمه اضافه کنید و به آن نیز 5 دقیقه فرصت دهید تا سرخ شود.
به قابلمه مرغهایی را که از قبل سرخ کردید را اضافه کنید و خوب آن را هم بزنید تا با مواد یکدست شود. سپس کمی از آن را تفت دهید و در نهایت چند پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و اجازه دهید تا خورشت فسنجون به آرامی پخته شود.
حداقل به خورشت فسنجون 3 ساعت وقت دهید تا کاملا جا بیفتد و روغن بیندازید. در نهایت در نیم ساعت پایانی پخت خورشت، 2 قاشق غذا خوری شکر را به همراه 1 قاشق غذا خوری زعفران دم کرده به خورشت اضافه کنید.
بعد از پخته شدن خورشت فسنجون آن را در یک کاسه زیبا بکشید و به همراه پلو زعفرانی سرو کنید.
نکات طلایی در تهیه خورشت فسنجون :
اگر شما طرفدار خورشت فسنجون ترش به مانند روش گیلانی و مازندرانی باشید، دیگر نیازی به افزودن شکر زیاد به خورشت نیست .
خورشت فسنجون را می توان با گوشت گوسفند، گوشت گوساله، گوشت مرغ، گوشت مرغابی، گوشت بوقلمون، گوشت شتر و … درست کرد. اما با در نظر گرفتن طب سنتی که میگوید گردو دارای طبع گرمی است، بهتر است از گوشت گوساله که دارای طبع سرد است، استفاده کنید تا طبع خورشت فسنجون را متعادل کند.
اگر میخواهید در خورشت فسنجون از گوشت قرمز استفاده کنید، بهتر است گوشت را به شکل قلقلی در بیاورید تا ظاهر خورشت شما زیباتر به نظر برسد.
برای اینکه چربی درون گردوها آزاد شود. بهتر است آنها را درون آب سرد بریزید تا به آنها شوک وارد شود و روغن درون آنها به آب منتقل شود. سپس از آب حاصل برای تهیه خورشت فسنجون استفاده کنید.
در تهیه خورشت فسنجون نیاز به استفاده زیاد از روغن نیست، چون خود گردو به مقدار لازم چربی ایجاد میکند.
میتوانید برای طعم بهتر خورشت فسنجون از 1 قاشق غذاخوری دارچین و 1 عدد برگ بو به مرغها در هنگام تفت دادن اضافه کنید.
در هنگام آماده شدن خورشت هنگامی که آب خورشت هنوز رقیق است ولی مرغ شما کاملاً پخته شده است. بهتر است مرغ را از قابلمه خارج کنید و بگذارید تا آب خورشت به تنهایی تبخیر شود. سپس دوباره مرغ را به قابلمه اضافه کنید.
یک روش برای اینکه خورشت فسنجون شما بیشتر روغن بندازد این است که به درون آن چند قالب یخ کوچک بریزید تا به گردوها شوک وارد شود و روغن از آنها خارج شود.
برای اینکه کمی رنگ به خورشت فسنجون بدهید میتوانید در انتهای آماده شدن آن یک قاشق رب گوجه فرنگی را به خورشت اضافه کنید.
خورشت فسنجون یک غذای زمانبر است. بنابراین در تهیه و پخت آن حوصله و صبر به خرج دهید.
مطالب پیشنهادی :
بیوگرافی دیمتری ایوانویچ مندلیف
یک ارایشگاه خوب چه ویژگیهایی باید داشته باشد ؟
اولین نفری باشید که نظر میدهید.