طرز تهیه آش بلغور  : آش بلغور گندم یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی می‌باشد. آش بلغور به دو صورت پخته می‌شود. در یک روش از تهیه آن از گوشت استفاده می‌کنند و در روش دیگر آن را بدون گوشت میپزند. در بخش‌های شمالی کشور بیشتر از روش دوم استفاده می‌کنند و با نام آش بلغور شمالی شناخته می‌شود.

مواد لازم برای تهیه آش بلغور:

بلغور گندم: 3 پیمانه

نخود: 1 پیمانه

لوبیا چیتی: 1

عدس: 1 پیمانه

اسفناج: 1 کیلوگرم

پیاز: 1 عدد

روغن مایع: به مقدار لازم

نمک و فلفل: به مقدار لازم

طرز تهیه آش بلغور

مرحله اول:

در مرحله اول پیش از شروع آشپزی؛ بلغور گندم، لوبیا چیتی، عدس و نخود را در ظرف‌های جداگانه بریزید و بگذارید تا خیس بخورند. خیس خوردن حبوبات باعث می‌شود که هم نفخ آن‌ها از بین برود و هم زودتر پخته شوند.
برای شروع آشپزی یک قابلمه مناسب را تهیه کنید و بلغور گندم را به همراه 10 تا 12 پیمانه آب به آن اضافه کنید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و به مدت دو ساعت به آن وقت دهید تا بلغور نرم شود و لعاب بدهد. در حین پخته شدن هر از گاهی آن را هم بزنید تا ته نگیرد.

مرحله دوم:

نخود و لوبیا را از کاسه آب خارج کنید و آبکشی کنید و آن‌ها را در یک قابلمه بریزید و به آن 4 پیمانه آب اضافه کنید، و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا پخته شوند.
همچنین عدس را از کاسه خارج کنید و آبکشی کنید. سپس آن را در یک قابلمه جدا بریزید و به آن 3 پیمانه آب اضافه کنید و به مدت 1 ساعت بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم بگذارید تا نرم و پخته شود.
بعد از گذشت یک ساعت از پخته شدن حبوبات و بلغور گندم، مقداری نمک به قابلمه آن‌ها اضافه کنید.

مرحله سوم :

پیاز را پوست بگیرید و بشویید. سپس آن را به صورت نگینی خرد کنید و در تابه‌ای که در آن روغن ریخته و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار داده شده، تفت دهید.
در ادامه یک قابلمه را انتخاب کنید که نسبتا جادار باشد. سپس مقداری از پیاز داغ را به همراه بلغور گندم و حبوبات پخته شده را به قابلمه اضافه کنید.
اسفناج را پاک کنید و بشویید، سپس آن‌ها را بر روی تخته آشپزخانه خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. و خوب مواد را هم بزنید.
یکی از خورشت‌های خوشمزه‌ای که می‌توانید با اسفناج درست کنید، خورشت الو اسفناج است. پس اگر اسفناج‌هایتان زیاد آمد، آن‌ها را فریزر نکنید و تا تازه هستند این خورشت خوشمزه را امتحان کنید.

حرارت اجاق گاز را ملایم کنید و به مدت 45 دقیقه به آش اجازه دهید تا پخته شود و جا بیفتد، اگر آب آش کم بود، می توانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید و آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
بعد از اینکه آش بلغور گندم آماده شد، آن را در یک کاسه زیبا بریزید و به همراه پیاز داغ، نعناع داغ و سیر داغ تزیین کنید.


مطالب پیشنهادی : 

طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی

طرز تهیه فلافل

مزه دار کردن چنجه