بیوگرافی استیون هاوکینگ : استیون هاوکینگ در ۸ ژانویه سال ۱۹۴۲ در شهر آکسفورد انگلستان متولد شد. او از نخستین سالهای نوجوانی اشتیاقش به علوم فضایی و نجوم را نشان داد. در سن ۲۱ سالگی هنگامی که دانشجوی فلسفه کیهان شناسی بود، علائم بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک در او بروز کرد. با وجود این بیماری فلجکننده، او اقداماتی پیشرو در علوم فیزیک و کیهانشناسی به نام خود ثبت کرده است و چندین کتاب نوشته که علم را برای عامه مردم قابل فهم و دسترسی کند. در سال ۲۰۱۴ بخشی از زندگی او در فیلمی به نام «تئوری همهچیز» به تصویر کشیده شد.
استیون هاوکینگ در ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ (۱۴ مارس ۲۰۱۸ میلادی) در سن ۷۶ سالگی در خانهاش در کمبریج از دنیا رفت. او که از بیماری نادر ALS رنج می برد، بر خلاف اکثر بیماران، سالها با این بیماری مبارزه کرد و مرگ خود را به تاخیر انداخت. او زمانی در مورد مرگ گفته بود:
من هیچگاه از مرگ نمیترسم؛ اما عجلهای هم برای آن ندارم. من هنوز کارهای زیادی برای انجام، دارم.
کودکی و نوجوانی
استیون ویلیام هاوکینگ، بزرگ ترین فرزند ایزابل و فرانک هاوکینگ، درست ۳۰۰ سال پس از مرگ گالیله در تاریخ ۸ ژانویه سال ۱۹۴۲ به دنیا آمد. او در شهر آکسفورد انگلیس در خانوادهای روشنفکر چشم به جهان گشود. تولد او برای خانوادهاش زمان مناسبی نبود، چون وضعیت اقتصادی مناسبی نداشتند. اوضاع سیاسی کشور هم وخیم و پر از تنش بود؛ انگلیس با جنگ جهانی دوم دستوپنجه نرم میکرد و زیر بمباران شدید هواپیماهای آلمانی بود.
خانواده هاوکینگ، چنانکه دوستان نزدیکشان آنها را توصیف میکردند، «دار و دستهای عجیب» بودند. شام معمولاً در سکوت صرف میشد؛ چراکه هر یک از اعضای خانواده مشتاقانه در حال مطالعه یک کتاب بود. ماشین خانواده یک تاکسی قدیمی لندن بود و در خانهای کلنگی در خیابان سنت آلبانز زندگی میکردند که هیچگاه بازسازی و تعمیر نشد. آنها در زیرزمین ساختمان زنبور عسل پرورش میدادند و در گلخانه آتشبازی به راه میانداختند.
تشخیص بیماری ALS
نخستین باری که استیون متوجه شد مشکلی در سلامتی فیزیولوژی او وجود دارد، دانشجوی کمبریج بود؛ او هنگام گردش به زمین میخورد و زمان حرف زدن دچار لکنت زبان میشد. تا سال ۱۹۶۳ یعنی پس از اولین سال حضورش در دانشگاه کمبریج کسی متوجه بیماری او نشده بود. بیشتر مواقع او علائم بیماری را پنهان میکرد؛ اما وقتی پدرش وضعیت او را دید، مجبورش کرد با او به یک پزشک متخصص مراجعه کند. این دانشجوی ۲۱ ساله به مدت دو هفته بعد در بیمارستان بستری شد. تا آزمایشهای پزشکی لازم روی او انجام شود.
آنها از عضله بازوی من نمونه گرفتند، به بدنم الکترود وصل کردند، یک سری مایعات رادیواکتیو به ستون فقراتم تزریق کردند و با اشعه ایکس حرکت آن را مطالعه کردند. بعد از همهی آزمایشها، آنها به من نگفتند چه مشکلی دارم. بعد گزارش دادند که مبتلابه بیماری MS هستم با این تفاوت که این بار با نوعی نادر و غیرمعمول از MS سروکار داریم.
استیفن هاوکینگ و جین وایلد
بیماری استیون هاوکینگ بهنوعی کمک کرد او تبدیل به دانشمندی شود که امروز میبینیم. قبل از تشخیص بیماری، هاوکینگ بهندرت روی مطالعاتش متمرکز میشد. او میگوید: «قبل از بیماری زندگی حسابی حوصله مرا سر میبرد. به نظرم میآمد هیچچیز ارزش تلاش و کار کردن ندارد.» پسازاینکه فهمید ممکن است حتی تا گرفتن مدرک دکترا زنده نماند. همهی وجودش را روی مطالعات و پژوهشهایش گذاشت.
مطالب پیشنهادی :
معرفی 5 جنگل خیره کننده (بخش دوم)
اولین نفری باشید که نظر میدهید.