ماهی شکم پر یکی از غذاهای سنتی خوشمزه و پرطرفدار در ایران و سراسر دنیا است. ماهی شکم پر با همانطور که از اسمش مشخص است، از ماهی که شکم آن با سبزیجات و مغز گردو، زرشک و غیره پر درست خواهد شد. ماهی شکم پر به دلیل حضور ماهی در این غذای لذیذ سرشار از کلسیم، پروتئین و ویتامین های مهم و ضروری برای بدن می باشد، که مصرف آن سلامتی بدن را تضمین خواهد کرد.

مواد لازم برای تهیه ماهی شکم پر:

ماهی 1 عدد

سیر 2 حبه

نعنا، جعفری، گشنیز 300 گرم

انار جنگلی یا رب انار 3 قاشق غذا خوری

گردو خرد شده 2 قاشق غذاخوری

ادویه ماهی به مقدار لازم

آبلیمو طبیعی به میزان لازم

نمک، فلفل سیاه به میزان لازم

روغن مایع به مقدار لازم

دستور تهیه ماهی شکم پر :

در انتخاب ماهی شکم پر توصیه می‌شود که از ماهی سفید یا ماهی قزل آلا استفاده کنید و اگر به این ها دسترسی ندارید می‌توانید هر گونه ماهی که مد نظرتان است، استفاده کنید.

بعد از اینکه ماهی را تهیه نمودید، نوبت به تمیز کردن آن می‌رسد. با استفاده از یک چاقوی تیز ماهی را به صورت طولی برش دهید و محتویات داخل شکم آن را کاملا خالی کنید و خوب داخل و خارج ماهی را با آب بشویید تا هیچ گونه رد خون در آن باقی نماند و در ادامه مقداری آبلیمو طبیعی را به همراه نمک بر روی سطح و داخل شکم ماهی بریزید.

در گام بعدی نوبت تمیز کردن سبزی‌ها است. بعد از اینکه سبزی‌ها را پاک کردید، آن را بشویید و بر روی تخته آشپزخانه به صورت ساطوری خرد کنید.

سپس به سبزی خرد شده انار جنگلی ساییده شده یا رب انار را اضافه کنید و در ادامه به آن گردو خرد شده، نمک، ادویه ماهی و فلفل سیاه اضافه کنید و خود مواد را هم بزنید تا کاملا یکدست شوند و طعم یکدیگر را بگیرند.

بعد از اینکه مایه داخل شکم ماهی آماده شد، آن را به داخل شکم ماهی بریزید و با استفاده از نخ آشپزی شکم ماهی را به گونه ای بدوزید که مواد از داخل آن بیرون نریزند.

در ادامه یک تابه مناسب تهیه کنید و درون آن روغن مایع بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید تا روغن داغ شود. سپس ماهی را در داخل تابه قرار دهید و همچنین حرارت را کم کنید. سپس دو طرف ماهی را در آن سرخ کنید و برای ناهار میل کنید.


مطالب پیشنهادی :

طرز تهیه کباب قفقازی برای 4 نفر

طرز تهیه ماهی کبابی

طرز تهیه میگو کبابی برای 2 نفر

طرز تهیه سالاد میگو