خورشت آلو اسفناج یکی از خورشت های خوشمزه و مجلسی ایرانی است که بیشتر در مهمانی ها تهیه می شود. خورشت آلو اسفناج بسیار سالم و برای بدن مفید است. خورشت آلو اسفناج به واسطه اسفناجی که در آن استفاده می شود که سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی که برای تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوان مفید است.

مواد لازم :

گوشت گوسفند 300 گرم

آلو خورشتی 200 گرم

اسفناج 500 گرم

پیاز 2 عدد متوسط

سیر 2 حبه

تره 200 گرم

روغن مایع به مقدار لازم

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم

دستور تهیه خورشت آلو اسفناج :

مرحله اول

در مرحله اول پیازها را پوست بگیرد و بشویید. سپس آن‌ها را با یک چاقوی مناسب به صورت خلالی خرد کنید.
سپس یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و درون آن مقداری روغن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا روغن داغ شود. سپس پیاز خردشده را به آن اضافه کنید و تفت دهید. بعد از اینکه مقداری پیاز نرم شد، به آن زردچوبه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با پیاز و زردچوبه کاملاً مخلوط و یکدست شوند. تفت دادن را کمی ادامه دهید.

مرحله دوم

در مرحله بعد گوشت را که از قبل پاک کرده و شسته‌اید و بر روی تخته آشپزخانه با یک چاقوی تیز به ابعاد خورشتی خرد کرده اید را به قابلمه اضافه کنید. گوشت را تفت دهید تا رنگ آن سرخ شود و رنگش تغییر کند. بعد از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، 3 پیمانه آب جوش را به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم پخته شود.

مرحله سوم

در گام بعدی سیر را پوست بگیرید و بشویید و به همراه دیگر پیاز باقیمانده به صورت نگینی خرد کنید. سپس یک تابه را انتخاب کنید و درون آن روغن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا روغن داغ شود، سپس پیاز و سیر خرد شده را به تابه اضافه کنید تفت دهید و اجازه دهید تا مقداری نرم شوند.

مرحله چهارم

سپس اسفناج و تره را پاک کنید و بشویید و بر روی تخته آشپزخانه با یک چاقوی تیز به صورت ساطوری خرد کنید و آن را به تابه اضافه کنید. مقداری اسفناج و تره را تفت دهید تا رنگ آن ها تغییر کند و سرخ شوند. دقت کنید که سرخ کردن بیش از حد باعث از بین رفتن خواص سبزیجات می شود. بعد از اینکه گوشت را امتحان کردید و مطمئن شدید که نیم پز است، سپس سبزیجات را به قابلمه گوشت اضافه کنید و هم بزنید و در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورشت با حرارت کم اجاق گاز کاملاً جا بیفتد و اصطلاحاً روغن بیندازد. بعد از اینکه گوشت‌های خورشت کاملا پخته شدند به قابلمه به میزان لازم نمک و فلفل اضافه کنید.

مرحله پنجم

برای اضافه کردن آلوها به خورشت آن ها را حداقل نیم ساعت در آب بگذارید تا کاملاً خیس بخورند و سپس 20 دقیقه پایانی آماده شدن خورشت آن را به قابلمه اضافه کنید.
دقت کنید که اگر زودتر آلوها را اضافه کنید، با توجه به اینکه آلوها بافت نازکی دارند، ممکنه در خورشت له بشوند.

و در نهایت در لحظات پایانی آماده شدن خورشت آلو اسفناج برای ایجاد طعم بهتر می‌توانید یک قاشق غذا خوری آبلیمو تازه یا آبغوره به قابلمه اضافه کنید.

نوش جان ♥


مطالب پیشنهادی :

سر سختی ذهن برای موفقیت !

غذاهای حساسیت زا

مصرف کدام مواد غذایی در سرماخوردگی مضر است ؟

طرز تهیه سالاد ایتالیایی

طرز تهیه سس خردل