طرز تهیه آش قلمکار : آش شله قلمکار یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین نوع از انواع آش های ایرانی است. در طبخ این نوع آش از سبزیجات معطر و مخصوص استفاده میشود.

مواد لازم برای تهیه آش قلمکار

نخود نصف پیمانه

لوبیا سفید یک چهارم پیمانه

لوبیا چیتی یک چهارم پیمانه

لوبیا چشم بلبلی یک سوم پیمانه

عدس نصف پیمانه

ماش نصف پیمانه

برنج یک پیمانه

گندم نصف پیمانه

گوشت سردست یا گردن گوسفند500 گرم

سبزی آش نصف پیمانه

پیاز داغ و نعناع داغ برای تزیین به مقدار لازم

نمک، فلفل، دارچین و زیره به مقدار لازم

طرز تهیه آش قلمکار

مرحله اول

برای تهیه این آش نخود، لوبیا سفید، لوبیا چیتی و گندم را از شب قبل خیس کنید و آب آن‌ها را چند بار عوض کنید. باقی حبوبات یعنی لوبیا چشم‌بلبلی، عدس، ماش و برنج را صبح همان روزی که می‌خواهید آش شله قلمکار را بار بگذارید بخیسانید.

به دلیل اینکه زمان پخت هرکدام از این حبوبات متفاوت است، هرکدام را به صورت جداگانه بپزید. گندم و برنج را هم پخته و کنار بگذارید.

به میزان زیادی پیاز داغ درست کنید و آن را هم کنار بگذارید.

مرحله دوم

گوشت را با یک عدد پیاز، ۲ عدد چوب دارچین روی حرارت قرار دهید تا خوب بپزد و نرم شود. پس از گذشت دو ساعت از پخت، نمک و فلفل را به گوشت اضافه کنید. گوشت را در میانه پخت مدام با ملاقه هم بزنید تا ریش ریش شود.

مرحله سوم

حبوبات پخته‌شده را با آب گوشت روی حرارت بگذارید. گندم و برنج را که پخته و کنار گذاشته بودید را بکوبید یا در غذاساز بریزید. گوشت ریش‌ریش ‌شده را یا بکوبید یا داخل غذاساز بریزید. این کار باعث می‌شود که آش شما کش‌دار شود.

مرحله چهارم

وقتی حبوبات به جوش آمدند، بیش از نصف آن‌ها را از آب درآورید و بکوبید و دوباره داخل دیگ برگردانید. گندم و برنج کوبیده را هم به محتویات داخل دیگ اضافه کنید و پیاز داغ را درون آن بریزید و هم بزنید.

مرحله پنجم

بعد از کمی هم زدن سبزی خرد شده و گوشت ریش ‌ریش شده را همراه با نمک، فلفل، زیره و زعفران به مواد اضافه کنید و همه مواد را خوب مخلوط کنید. یادتان باشد که هم زدن مستمر در کیفیت این آش تاثیر به سزایی دارد و در نهایت آشتان کش‌دارتر خواهد شد. در زمان پخت از هم زدن آن غافل نشوید تا از ته گرفتن آن جلوگیری کنید. شعله را ملایم کنید و اجازه دهید آش به خوبی جا بیفتد.

آش که آماده شد، آن را داخل کاسه ریخته و روی آن را با پیازداغ و نعناع داغ و کشک تزیین کنید.

چند نکته درباره طرز تهیه آش قلمکار

کوبیدن گوشت به گوشت کوب دستی، بافت آش را طبیعی‌تر و خوشایند‌تر می‌کند. پس ترجیحا آن را در غذاساز له نکنید. برای کشدار شدن آش، از کوبیدن گوشت و هم زدن مداوم کمک بگیرید.

برای طعم بهتر آش می‌توانید کمی از نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ را داخل آش بریزید.

اضافه کردن یک لیوان آب قلم غلیظ، به قوام بیشتر آش کمک می‌کند.

اگر مرزه و ترخون تازه در دسترستان نیست، می‌توانید از سبزی خشک کمک بگیرید.

اگر به اسفناج تازه دسترسی ندارید، به جای آن برگ چغندر را به سبزی آش اضافه کنید.


مطالب پیشنهادی :

۵ زمین تنیس برتر جهان

آرام بند درب چیست

انواع سازهای اصیل ایرانی

طرز تهیه اشکنه