طرز تهیه لازانیا : انیا نوعی پاستای ورقه ای محسوب می شود که مانند دیگر پاستاها و ماکارونی های محبوب در جهان اصلتی ایتالیایی دارد، برای مشاهده این آموزش در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

شیر ۱ لیوان
آرد سفید ۱ قاشق غذاخوری
کره ۲۵ گرم
نمک و جوز هندی نوک قاشق چایخوری
دستور تهیه سس لازانیا

مرحله اول

برای تهیه سس لازانیا یا همان سس سفید بشامل ابتدا کره و شیر را از یخچال خارج کنید تا با دما محیط هماهنگ شوند. در ادامه آرد سفید را دو مرتبه الک کنید ( بهتر است از آرد شیرینی پزی استفاده کنید ) سپس در یک تابه مناسب روی حرارت ملایم تفت دهید تا خامی آرد گرفته شود.

مرحله دوم

در این مرحله کره را داخل یک ظرف گود مانند شیرداغ کن قرار دهید و روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا کره ذوب شود سپس آردی را که در مرحله یک تفت دادید را به کره اضافه کنید و کمی تفت دهید سپس نمک و جوزهندی را اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا مخلوط کره و آرد کارملی رنگ شود.

مرحله سوم

در این مرحله شیر را که هم دمای محییط شده است را کم کم به مخلوط آرد و کره اضافه کتید و مواد را به صورت متداوم هم بزنید تا سس به غلظت کافی برسد. زمانی که سس به غلظت کافی رسید آنرا از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.

طرز تهیه سس بشامل

سس بشامل یکی از انواع سس های فرانسوی است که در کنار غذاهایی مثل موساکا، لازانیا، ماکارونی و انواع استیک ها سرو می شود

مواد لازم برای ۴ نفر

ورق لازانیا ۱ بسته
گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
پنیر پیتزا ۱۵۰ گرم
قارچ ۱۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۲ عدد متوسط
سیر ۲ حبه
فلفل دلمه ای ۱ عدد
روغن و آویشن به اندازه کافی
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی

دستور پخت لازانیا

مرحله اول

برای شروع بهتر است فر را روشن کنید تا زمان اماده شدن لازانیا برای گرم شدن فر معطل نشوید ؛ برای این منظور فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. در ادامه باید مواد میانی لازانیا را اماده کنیم.

مرحله دوم

برای این منظور فلفل دلمه ای و قارچ را به صورت نگینی ریز خرد کنید و کنار بگذارید. در ادامه پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید و به همراه کمی روغن مایع در یک تابه جادار کمی تفت دهید تا پیاز کاملا نرم و سبک شود.

مرحله سوم

حالا سیرها را هم به صورت خیلی ریز خرد کنید ( یا رنده کنید ) و به پیاز اضافه کنید ، پس از کمی تفت دادن گوشت چرخ کرده را به مخلوط سیر و پیاز اضافه کنید. گوشت چرخ کرده را خوب تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و سرخ شود.

طرز تهیه ماکارونی

ماکارونی یکی از غذاهای بسیار محبوب در جهان است که به عنوان یک غذای بین المللی در سراسر

مرحله چهارم

در ادامه قارچ و فلفل دلمه ای را اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا قارچ و فلفل دلمه ای نیز سرخ شوند. در ادامه رب گوجه فرنگی را به همراه کمی آویشن به مواد اضافه کنید و خوب تفت دهید تا طعم بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود و به طور کامل سرخ شود.

مرحله پنجم

پس از اینکه مواد را خوب تفت دادید یک لیوان آب به تابه اضافه کنید و درب تابه را بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد. تابه باید تا زمانی که آب به طور کامل تبخیر شود روی حرارت بماند. پس از اینکه مایه لازانیا اماده شد آنرا کنار بگذارید و به سراغ اماده کردن ورقه های لازانیا بروید.

مرحله ششم

ورق های لازانیا را نیاز نیست در آب جوش قرار دهید کافیست یک ظرف جادار را پر از آب ولرم کنید و ورقه های لازانیا را به مدت ۳ دقیقه در ظرف قرار دهید تا نرم شوند. بهتر است ورقه های لازانیا را یک به یک داخل ظرف قرار دهید تا هنگام نرم شدن به هم نچسبند.

مرحله هفتم

پس از اینکه ورقه های لازانیا آماده شد یک ظرف مناسب مثل پیرکس انتخاب کنید و کف و بدنه داخلی آنرا با روغن مایع چرب کنید. در ادامه مقداری از سس بشامل کف ظرف بریزید به طوری که سس بشامل کف ظرف را بپوشاند.

مرحله هشتم

در این مرحله یکی از ورقه های لازانیا را کف ظرف روی سس بشامل قرار می دهیم و مقداری از مایه گوشت چرخ کرده روی ورقه لازانیا می ریزیم و آنرا با پشت قاشق صاف می کنیم تا در تمام نقاط ورقه لازانیا به طور مساوی پخش شود.

مرحله نهم

نکته مهم در این مرحله این است که بهتر است به جای اینکه مقداری زیاد از مایه گوشت بین هر لایه لازانیا قرار دهید ، تعداد لایه های لازانیا را بیشتر کنید تا پس از پخت در هنگام برش زدن مایه لازانیا از بین ورقه ها خارج نشود.

مرحله دهم

پس از اینکه گوشت را روی روقه لازانیا پخش کردید مقداری سس بشامل روی گوشت بریزید و در ادامه کمی پنیر پیتزا برای چسبندگی ورقه های بهم روی سس بشامل بریزید. به همین ترتیب ظرف را با ورقه های لازانیا ، مایه گوشت ، سس بشامل و پنیر پیتزا پر کنید.

مرحله یازدهم

در پایان یک ورقه لازانیا باید روی ظرف قرار بگیرد که روی انرا با سس فراوان بشامل پر کنید تا در هنگام پخت خشک شنود سپس روی لازانیا را با پنیر پیتزای فراوان پوشش دهید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه داخل فر که از قبل گرم شده است قرار دهید تا لازانیا آماده سرو شود.

نکات پخت لازانیا

آماده کردن لازانیا روی اجاق گاز

اگر در منزل به فر دسترسی ندارید می توانید لازانیا را درون قابلمه هم درست کنید. برای درست کردن لازنیا بهتر است از قابلمه های چهارگوش یا تابه های دو طرفه که مستطیلی شکل هستند استفاده کنید. مواد را به همان ترتیب بالا داخل قابلمه یا تابه قرار دهید

سپس آنرا روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا اماده سرو شود. حرارت زیاد باعث خشک شدن لازانیا خواهد شد پس به این نکته دقت داشته باشید. نکته دیگر این است که با این روش روی پنیز شما طلایی نخواهد شد.که می توانید آنرا با کمی جعفری خرد شده جبران کنید.

روش برش زدن لازانیا

یکی از مهم ترین نکاتی که در مورد لازانیا وجود دارد برش زدن آن است که خیلی از افراد مبتدی با آن مشکل دارند. همانطور که می دانید ماده ای که ورقه های لازانیا را به هم می چسباند پنیر پیتزا می باشد که اگر پنیر داغ باشد خیلی راحت وا می رود.

پس برای اینکه پنیر پیتزا کمی خودش را بگیرد باید حدود ۱۵ دقیقه پس از اینکه لازانیا آماده شد آنرا کنار بگذارید تا خنک شود. پنیر پیتزا خودش را بگیرد سپس آنرا با یک کارد تیز برش بزنید. نکته دیگر اینکه حتما لازانیا را در همان ظرفی که آماده کرده اید برش بزنید و به هیچ وجه لازانیا را برای برش زدن از ظرف خارج نکنید.

لازانیا با گوشت مرغ

برای پخت لازانیا با مرغ ابتدا مرغ را به همراه ۱ عدد پیاز و کمی زردچوبه نیم پز می کنیم.سپس به صورت نگینی یا ریش ریش خرد می کنیم. با دیگر مواد مخلوط می کنیم. روش پخت لازانیا با گوشت یا مرغ تفاوت چندانی ندارد.اید گوشت مرغ را از قبل نیمپز کنیم سپس به مواد دیگر اضافه کنیم.

لازانیا با توستر

ابتدا المنت بالا و پایین را با حرارت ۱۶۰ درجه سانتیگراد روشن نمایید سپس ظرف لازانیا در قسمت میانی توستر ( روی سینی توستر قرار دهید نه قسمت میله ای ) قرار دهید. یک فویل آلومینیومی نازک را روی ظرف لازانیا بکشید تا حرارت مستقیم المنت روی لازانیا را خشک نکند.

حدودا ۳۰ دقیقه زمان نیاز است تا لازانیا آماده شود. پس از اینکه لازانیا آماده شد فویل آلومینیومی را بر می داریم و مجددا ظرف لازانیا را داخل توشتر قرار می دهیم. این بار فقط المنت بالای توستر را روشن می کنیم تا ظرف مدت ۵ دقیقه پنیر روی لازانیا نیز طلایی شود.


مطالب پیشنهادی : 

طرز تهیه پاستا با سس آلفردو

طرز تهیه کله پاچه به روش طباخی

10 آبشار حیرت انگیز